AMR 15 ZILE! SERBIA promite spectacol total la Otopeni

SERBIA promite spectacol total la Otopeni

Naționala Serbiei, una dintre cele mai puternice echipei de polo pe apă din lume, vine în România cu cel mai valoros efectiv pentru a-și apăra titlul mondial cucerit în urmă cu doi ani la Campionatele Mondiale U20 de la Praga, din Cehia.

Mare parte dintre componenții naționalei U19 de polo pe apă ai Serbiei, campioană europeană anul trecut la Podgorica, se vor regăsi în reprezentativa U20 care se va lupta să urce pe podiumul întrecerilor lumii de la Otopeni. Cu toții sunt hotărâți să schimbe aurul european cu cel mondial și promit spectacol total în bazinul de la Otopeni.

Serbia este cunoscută pentru puternica tradiție la polo pe apă, iar echipa U20 este parte esențială a eforturilor țării de a-și menține poziția printre cele mai importante națiuni de polo pe apă din lume.

După desprinderea de Iugoslavia, Serbia a evoluat în competițiile internaționale, sub același drapel cu Muntenegru. Timp de trei ani, între 2003 și 2006, naționala U20 a Serbiei și Muntenegrului a cucerit două titluri mondiale la polo pe apă: în 2003 și 2005 la Napoli (Italia), respectiv Buenos Aires (Argentina).

 

Seria succeselor Serbiei a continuat și după desprinderea, în 2006, de Muntenegru, reprezentativa U20 cucerind nu mai puțin de trei titluri mondiale.

 

Spiritul războinic al sârbilor și rezultatele de top în întrecerile majore la jocurile sportive fac din Serbia una dintre marile favorite la titlul mondial al competiției de la Otopeni.

Palmares SERBIA la Campionatele Mondiale U20, de la prima sa participare până în prezent:

3 AUR – 2021 PRAGA (Cehia), 2015 ALMATY (Kazakhsan), 2011 VOLOS (Grecia),

1 ARGINT – 2019 KUWAIT

3 BRONZ – 2017 BELGRAD (Serbia), 2013 SZOMBATHELY (Ungaria), 2009 SIBENIK (Croația)

LOCUL 4 – 2007 Long Beach (SUA)

La CM U20 Otopeni 2023

Serbia, în Grupa B, alături de Grecia, SUA, Ungaria

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp