AMR 13 ZILE. Muntenegreni, hotârâți să apere bronzul cucerit la precedenta ediție a Mondialului

Muntenegru participă sub steag propriu în competițiile sportive internaționale din anul 2006. Până în 2003 a avut reprezentanți în puternica națională a Republicii Federative Iugoslavia, campioană mondială U20 în 1989 la Narbonne, în Franța, și dublu medaliată cu argint și bronz.
După desprinderea politică de Iugoslavia, între 2003 și 2006 Muntenegru a luptat alături de Serbia și a cucerit două titluri mondiale, iar după separarea de Serbia și-a urmat propriul drum.
Cel mai valoros trofeu obținut până acum de naționala U20 a Muntenegrului a fost medalia de BRONZ cucerită la ediția trecută a competiției, iar noua generație vine la Otopeni hotărâtă să apere acest rezultat.
”Apărăm bronzul de la Campionatul Mondial precedent”, a declarat Marko Mrsic, căpitanul echipei pentru site-ul oficial al Federației Române de Polo pe Apă.
”Este un lucru mare. Cred că acum avem suficient timp să creăm chimia potrivită, să ne pregătim și, fără scuze, vom merge după medalie. Avem o grupă grea (n.r. – Grupa A: Spania, Italia, Muntenegru, Croația), dar acele meciuri ne vor arăta adevăratul potențial.
”Trebuie să credem în noi înșine și să ne gândim că suntem favoriții grupei, pentru că avem o generație grozavă și un antrenor excelent”, a mai spus Marko Mrsic.
Petar Radanovic, antrenorul principal al naționalei Muntenegru, este mulțumit de noul sistem competițional și de forma fizică a jucătorilor săi.
”Cred că noul sistem de competiție este extrem de bun pentru că poți juca mai multe meciuri cu cele mai bune echipe, ceea ce este cel mai important pentru dezvoltarea jucătorilor tineri”, a declarat tehnicianul
”Pentru noi, este important ca toți jucătorii să fie sănătoși. Vom avea o componență puțin schimbată față de anul trecut, dar sper ca băieții, în ciuda pregătirilor scurte, să dea tot ce au mai bun, să apere reputația poloului pe apă muntenegrean, să-și demonstreze potențialul și să arate din nou că pot juca împotriva celor mai bune echipe”.
Palmares Muntengru:
1 BRONZ – 2021 Praga (Cehia)
5 clasări pe locurile 4-7 la ultimele 12 ediții ale Campionatelor Mondiale
LOCUL 4 – 2009 SIBENIK (Croația)
LOCUL 5 – 2017 BELGRAD (Serbia)
2 LOCUL 6 – 2015 ALMATY (Kazakhstan), 2019 KUWAIT
LOCUL 7 – 2011 VOLOS (Grecia)

La CM U20 Otopeni 2023
Muntenegru, în Grupa A, alături de Spania, Italia, Croația

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp