AMR 5 ZILE! Japonia vine cu gânduri de autodepășire! ”Portocala mecanică”, în România, în locul Chinei

Una dintre cele mai valoroase reprezentative ale Asiei la polo pe apă, Japonia vine la Campionatul Mondial U20 de la Otopeni cu multă încredere și cu o dorință uriașă de a se apropia de podiumul lumii.
”În acest turneu, echipa va lupta pentru o clasare cel puțin în primele 8 locului, adică cel puțin să egaleze performanța de la ultima prezență la Campionatul Mondial. Actuala generație sub 20 de ani este entuziastă, pregătită să demonstreze valoarea poloului pe apă japonez și să furnizeze o mare surpriză în România”, a declarat Shota Hazui, antrenorul principal al naționalei nipone pentru site-ul oficial al Federației Române de Polo
Daichi Ogihara, căpitan echipei U20 de polo pe apă a Japoniei, a promis că va face tot ce-i va sta în putință să conducă echipa, astfel încât să poată obține cele mai bune rezultate la competiția de la Otopeni.
”Anul trecut, am fost ales pentru prima dată în echipa națională a Japoniei și am participat la Campionatele Mondiale și la Campionatul Asiei. Scopul meu a fost să joc cu reprezentativa de seniori a Japoniei pentru a căpăta cât mai multă experiență, pe care să o împărtășesc cu coechipierii de vârsta mea. Sperăm să facem o figură frumoasă și să fim surpriza competiției la Mondialul din România”, a spus Daichi Ogihara

Japonia are în palmares opt prezențe la Jocurile Olimpice și 10 la Campionatele Mondiale. Este de 4 ori medaliată cu aur la Jocurile Asiei și campioana Asiei la polo pe apă în 2015.

Japonia va întâlni, în Grupa C, Africa de Sud și Germania, care a înlocuit Canada, retrasă în ultima clipă.

Rezultatele naționalei masculine de polo pe apă a Japoniei la Campionatele Mondiale U20 după 2001:
Locul 8 – 2019 Kuwait
Locul 9 – 2013 Szombathely (Ungaria), 2005 Buenos Aires (Argentina)
Locul 11 – 2007 Long Beach (SUA)
Locul 13 – 2017 Belgrad (Serbia), 2015 Almaty (Kazakhstan)
Locul 14 – 2003 Napoli (Italia)

”Portocala mecanică”, în România, în locul Chinei

Retragerea naționalei Chinei din competiție în ultima clipă a însemnat șansa reprezentativei Olandei să participle la Campionatul Mondial U 20 de polo pe apă de la Otopeni.

”Suntem foarte fericiți că putem participa la Campionatele Mondiale din România”, a declarat Branko Mitrovic pentru site-ul oficial al federației române de polo.

”Acest turneu este o oportunitate excelentă pentru jucătorii noștri născuți 2003-2004 de a se dezvolta în continuare pentru a ne atinge viitoarele obiectivele îndrăznețe.
Scopul nostru este ca la Mondialul de la Otopeni să jucăm cât mai bine posibil, într-un mod care să se potrivească stilului, valorilor și ambițiilor noastre.

”Vrem să-i vedem pe băieții noștri evolând cu pasiune și mândrie. Cu mândria de a-și reprezenta țara la cel mai înalt nivel pentru grupa lor de vârstă, cu mândria de a face parte din această echipă și cu pasiunea pe care o simțim și o împărtășim cu toții pentru jocul de polo pe apă. Echipa U20 reprezintă următoarea generație de jucători talentați care se vor perfecționa și vor câștiga experiență înainte de a fi promovați la echipa de seniori.

 

Naționala de seniori a Olandei are tradiție veche în polo pe apă având în palmares nu mai puțin de 17 prezențe la Jocurile Olimpice și două medalii olimpice de bronz (Londra1948 și Montreal 1976). De asemenea este campioană europeană în 1950

La Campionatele Mondiale U20, naționalei de polo pe apă a Olandei are o clasare pe locul 11, la Almaty (Kazakstan), în 2015, și locul 14 în 2017, la Belgrad (Serbia)

La Otopeni, Olanda va evolua în Grupa D alături de Brazilia și Kazakhstan.

 

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp