AMR 9 zile Cel mai bun marcator la Euro U19 2022, liderul naționalei Greciei la Mondialul de la Otopeni. Germania, la Otopeni în locul Canadei

Grecia are un program extrem de eficient de dezvoltare a poloului pe apă demonstrat de rezultatele excelente obținute în ultimii ani. Naționala de seniori elenă a cucerit medalia de argint la ultima ediție a Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020, este de trei ori medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale, ultima dată în 2022, iar in Liga Mondială a urcat de patru ori pe cea de-a treia treaptă a podumului.
Atenție deosebită este acordată naționalei masculine U20, principala bază de selecție pentru reprezentativa de seniori.
Ilias Machairas, antrenorul reprezentativei U20 a Greciei este hotărât să urmeze tradiția și să se mențină în elita poloului mondial.
” Polo pe apă este un sport puternic dezvoltat în Grecia, dovadă fiind succesele atât la nivel de echipe naționale, cât și la nivel de cluburi sportive. Asta ne oblige și pe noi să privim doar în sus, în ciuda vârstei fragede a celor mai mulți dintre componenții echipei”, a declarat Ilias Machairas pentru site-ul forului român de polo.
”Întodeauna procesul de alcătuire a echipei naționale este unul dificil, dar vom selecționa cei mai valoroși jucători din actuala generație, capabili să gestioneze și să controleze cel mai bine situațiile critice, să facă față noilor provocări și să le depășească cu curaj, pentru ca în următorii ani să facă parte din echipa națională masculină de seniori a Greciei
”Așteptăm cu nerăbdare întrecerile mondiale și le dorim tuturor mult succes și să ne bucurăm de o competiție frumoasă”, a încheiat Machairas

Grecia vine la Otopeni cu o formație puternică care îl are în frunte pe Nikolaos Gkillas. Desemnat cel mai bun jucător al ediției 2021-2022 a ligii elene de polo pe apă, Nikolaos Gkillas este căpitanul naționalei U20 a Greciei. Component al reprezentativei masculine de seniori a Greciei și al clubului WP Olympiacos Peiraeus, Nikolaos Gkillas a fost cel mai bun marcator la Campionatelor Europene LEN U19 de anul trecut de la Podgorica (Muntenegru).

După locul 8 la ultima ediție a Campionatelor Mondiale U20, Grecia țintește mai sus la Otopeni, unde va evolua în Grupa B, alături de Serbia, SUA și Ungaria.

Palmares Grecia U20:
7 MEDALII
3 AUR – 2019 Kuwait, 2017 Belgrad (Serbia), 2001 Istanbul (Turcia)
2 ARGINT – 2009 Sibenik (Croația), 1995 Dunkerk (Franța),
2 BRONZ – 2011 Volos (Grecia), 1997 HABANA LOCUL III

7 clasări în locurile 4-9
3xLocul 4 – 2015 Almaty (Kazakhstan), 2003 Napoli (Italia), 1993 Cairo (Egipt)
Locul 6 – 2005 Buenos Aires (Argentina)
Locul 7 – 1999 Kuwait
Locul 8 – 2021 Praga (Cehia)
Locul 9 – 2007 Long Beach (SUA)

Poloul pe apă este un sport cu tradiție în Germania, cu o ligă puternică, fani dedicați și cu rezultate de top în special înainte de anul 2000. Germania are în palmares un titlu olimpic, în 1928, la Amsterdam, două medalii de argint (Los Angeles 1932 și Berlin 1936) și una de bronz la Los Angeles 1984. A cucerit 8 medalii la Campionatele Europene, dintre care două de aur (1981 Split, 1989 Bonn).

În ultimii ani, cel mai bun rezultat al echipei masculine de seniori a fost medalia de bronz obținută în Liga Mondială, în 2005, dar în continuare se investește mult pentru ca Germania să fie prezentă în competițiile elitelor la nivel internațional.

La fel ca multe alte echipe naționale cu tradiție în polo pe apă, Germania a

avut mereu generații excelente de juniori ale căror rezultatele remarcabile au fost reconfirmate ulterior la reprezentativa de seniori.
Echipa U20 joacă un rol important în dezvoltarea următoarei generații de jucători de elită, iar anul acesta va încerca să exploateze la maximum șansa de a fi inclusă în programul Mondialului de la Otopeni, în locul Canadei care s-a retras în ultima clipă.

Unul dintre punctele forte ale echipei este antrenorul Nebojsa Novoselac, un tehnician cu experiență la toate nivelurile.
La ediția trecuta a CM U20, Germania s-a clast pe locul 8, iar acum va încerca mai întâi să câștige Grupa C, în care a fost introdusă în locul Canadei. Adversare vor fi Japonia și Africa de Sud.

Rezultatele naționalei masculine a Germaniei la Campionatele Mondiale U20, după anul 2000:
Locul 8 – 2001 Istanbul (Turcia), 2003 Napoli (Italia), 2007 Long Beach (SUA)
Locul 9 – 2021 Praga (Cehia)

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp