Grupele CM U20 Otopeni 2023 Noua Zeelandă și Peru, primele adversare ale României

Tragerea la sorți a grupelor Campionatului Mondial masculin de polo pe apă U20da a avut loc pe 14 martie a.c., la Podgorica, în Serbia. România va evolua în Grupa E, alături de Noua Zeelandă și Peru.

Imediat după eveniment, președintele Federației Române de Polo Alexandru Matei s-a declarat optimist în ceea ce privește șansele tricolorilor de a câștiga grupa.

”Sunt extrem de încrezător în șansele României de a termina pe primul loc grupa, poziție care ne asigură participarea în faza următoare a competiției. Sistemul de joc al turneului a fost schimbat recent de World Aquatics și astfel cele mai tari grupe sunt A si B, acolo unde țintim să ajungem și noi în viitor. Echipele din grupele C, D, E si F sunt mai apropiate între ele, din punct de vedere valoric, dar sub nivelul celor din A si B”, a precizat șeful FR de Polo
”Nu vom subestima nici o echipă cu care ne vom lupta, pentru că este un campionat mondial și toate echipele sunt puternice. Îmi doresc și cred că noi toti, ca români, ne dorim un parcurs cât mai bun și mai aproape de primele locuri din clasament. Am toată încrederea că băieții noștri vor da totul în fiecare meci, mai ales că vor evolua în fața propriilor suporteri.
”Noi suntem alături de poloiștii români si îi vom susține până la capăt. Hai România!

Potrivit noului sistem competițional promovat de World Aquatics, pentru a avea jocuri echilibrate la întrecerile lumii, cele mai bine clasate 8 echipe de la Campionatele Mondiale anterioare vor face parte din grupele A și B, (câte 4 echipe în fiecare grupă), iar celelalte 12 echipe vor fi împărțite în grupele C, D, E și F (câte 3 echipe în fiecare grupă).
În urma tragerii la sorți, componența celor 6 grupe este următoarea:

Grupa A: Spania, Italia, Muntenegru, Croatia
Grupa B: Grecia, Serbia, SUA, Ungaria
Grupa C: Canada, Japonia, Africa de Sud
Grupa D: Brazilia, China, Kazakhstan
Grupa E: Romania, Noua Zeelanda, Peru
Grupa F: Iran, Australia, Argentina

În primele 3 zile echipele grupelor A și B vor juca 3 jocuri (round robin), iar cele din grupele C, D, E, F joacă 2 jocuri (round robin).

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp