Interviu Andrei Neamțu. ”Vom profita de ocazia unică pentru a repara greșelile de la Europene”

Optimist, matur, realist! Așa se prezintă Andrei Neamțu, căpitanul echipei masculine U20 de polo pe apă a României înaintea Campionatului Mondial de la Otopeni. În plină luptă pentru podiumul ligii naționale alături de colegii săi de la CSA Steaua București, Andrei Neamțu apreciază situația echipei României cât mai aproape de realitate. Cu experiența de căpitan de echipă de la vârsta de 15 ani, Neamțu este încrezător în puterea sa de a crea acea coeziune între jucători indispensabilă pentru ca echipa să poată duce la îndeplinire planurile tactice puse la punct de tehnicieni.

”Suntem realiști și cu toții știm că la Mondiale nu va fi ușor”, a mărturisit liderul naționalei U20 a României. ”Cu toții am fost și suntem angrenați cu echipele de club în întrecerile din ultimele faze ale campionatului național de seniori și , dacă ar fi să glumim puțin, nici n-a avut când să ne prindă stresul dinaintea unei competiții de anvergură campionatelor mondiale. O să fim cu toții destul de obosiți, după multe meciuri jucate în liga națională, o să ne lipsească antrenamentele comune, dar suntem pregătiți mental să ne mobilizăm cât de bine posibil. Sunt convins sută la sută că vom câștiga grupa, dar mai departe, o să vedem.
”Am învățat multe din experiența de anul trecut de la Campionatele Europene unde am greșit pe toate planurile (n.r. – naționala României s-a clasat pe locul 13 la Campionatele Europene U19). A fost un cumul de situații nefericite, iar rezultatul a fost dezamăgitor. O parte dintre componenții lotului de la Europene vom juca și la Mondialul de la Otopeni și trebuie să profităm de această ocazie unică să ne luăm revanșa. Ne vom strădui să îndreptăm lucrurile mai ales că vom juca în fața propriilor suporteri care sperăm să vină în număr cât mai mare să ne susțină din tribune.
”În pregătirea comună, care va începe pe 1 iunie, nu vom avea suficient timp la dispoziție să sudăm echipa, dar comunicarea excelentă cu antrenorii sperăm să ne ajute să depășim momentele dificile. Am simțit implicarea totală a tehnicienilor noștri Viorel Rus și Răzvan Cristescu lucru care ne motivează și ne dă încredere”, a mai spus căpitanul naționalei U20 a României.
La cantonamentul centralizat care va începe pe 1 iunie în Complexul Olimpic Sydney 2000, din Izvorani, au fost convocați 20 de jucători, dintre care antrenorii Viorel Rus și Răzvan Cristescu vor selecționa 13 titulari și două rezerve.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp