România – Grecia 8-15! Prima înfrângere a tricolorior la Mondialul U 20 de la Otopeni

Naționala U20 de polo pe apă a României a suferit prima înfrângere în această seară la Campionatul Mondial găzduit de Complexul Sportiv de Natație din Otopeni. Reprezentativa Greciei s-a impus cu 15-8 în fața naționalei tricolore, la capătul unei partide echilibrate în prima parte.

 

Atmosfera din tribune a fost extraordinară galeriile ambelor echipe întrecându-se să-și susțină favoriții.  Eleni au deschis rapid scorul și în mai puțin de 4 minute au marcat 3 goluri. Aproape de mijlocul primului sfert Răducu a înscris pentru România (1-3) și a mai temperat avântul adversarilor .

 

Alin Pîrîianu a marcat al doilea gol (2-4) și a stabilit scorul cu care s-a încheiat primul sfert.  Repriza următoare a fost mult mai echilibrată. David Belenyesi a marcat rapid iar tricolorii s-au apropiat la un singur gol (3-4 ), dar replica elenilor a venit prompt și s-au distanțat din nou la două goluri (4-6). Belenyesi a redus din nou handicapul la numai un gol (4-5). A urmat un nou gol înscris de eleni (4-7), iar în ultimul minut a sfertului secund, Andrei Neamțu, căpitanul echipei României, a transformat o lovitură de pedeapsă aruncând tribunele în aer. Scor 5-7, la jumătatea partidei scorul era  5-7.

Neobosit, publicul a continuat să scandeze și să-i încurajeze pe tricolori. Simpatica mascotă Rufus a aruncat în tribune o mulțime de ”Rufusi” mai mici și mingi  de polo, spre marea bucurie a copiilor care s-au înghesuit să prindă suvenirurile.

Partea a doua a întânirii a mers doar într-un singur sens. Cu un portar în mare formă, care a respins cu succes majoritatea atacurilor României, Grecia s-a desprins în câștigătoare. Scor final 15-8.

România a ratat astfel șansa de a se califica în sferturile de finală, dar rămâne în competiție pentru locurile 9-12.

Următorul meci al tricolorilor este cu Japonia, vineri, 16 iunie, de la ora 10.30.

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp