Victorieeee, ROOOMÂÂNIIIAAAA! 11-5 contra Australiei!

Aplauze! Scandări! Încurajări! Goarne!  Vuvuzele! Atmosferă efervescentă în tribunele Complexului Sportiv de Natație din Otopeni la cel de-al treilea meci al României din cadrul Campionatului Mondial U20 cu Australia, primul din faza eliminatorie!

România a învins Australia cu 11-5 și tricolorii își continuă drumul spre TOP 10 al poloului mondial!

Primul gol a partidei a fost înscris de România, iar următoarea reușită le-a aparținut tot elevilor antrenorior Viorel Rus și Răzvan Cristescu. Australia a revenit în joc, iar primul sfert s-a încheiat la egalitate (2-2). Au urmat 8 minute mai dificile, în care ambele echipe s-au apărat extrem de bine, singurul care a reușit să învingă defensiva adversă fiind David Belenyesi care a înscris al treilea gol pentru România, singurul din sfertul al doilea.

 În pauza întâlnirii, mascota Rufus însoțită de o armată de voluntari a ridicat din nou publicul în picioare, oferind suporterilor mici mascote care să poarte noroc echipei României!

Încurajați frenetic de un public minunat și motivați de atmosfera excepțională din tribune tricolorii au început în forță a doua jumătate a întâlnirii și s-au distanțat la 4 goluri, diferență cu care au încheiat al treilea sfert. Ultimele minute au fost la discreția naționalei României care a încheiat en-fanfare întâlnire.

Campioana olimpică Ana Maria Popescu și Carmen Bunaciu, una dintre gloriile înotului românesc, s-au numărat printre suporterii cei mai înfocați ai tricolorilor.

Andrei Neamțu, desemnat pentru a doua oară la acest Mondial ”The player of the game”, a declarat fericit: ”Am intrat extrem de motivați în joc și am reușit să demonstrăm că suntem o echipă unită. Scopl meu nu este să înscriu goluri ci împreună cu băieții din echipă să obținem câ mai multe victorii la această competiție. În această seară vom mânca bine și ne vom odihni pentru a ne recupera cât mai rapid pentru întâlnirea de mâine”.

Antrenorului Viorel Rus i-a revenit zâmbetul pe buze. ”A fost o victorie frumoasă. Băieții s-au concetrat bine în apărare și am reușit să ne  desprindem pe final de meci. Mâine însă este o nouă zi și un alt meci pe care trebuie să-l abordăm cu multă atenție”, a încheiat tehnicianul

Mâine, de la ora 19:30, România întâlnește Grecia!

HAI ROMÂNIAAAA!!

Share this post
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp