București, Micul Paris

București, un oraș plin de istorie și legende, o metropolă cu aproape 2 milioane de locuitori, vizitată anual de sute de mii de turiști din întreaga lume își deschide porțile tuturor participanților la Campionatul Mondial masculin de polo pe apă U20 World Aquatics.

Arhitectura elegantă și atmosfera  urbană i-au adus supranumele de „Micul Paris”  între cele două războaie mondiale, iar acum clădirile istorice, renovate în mare parte, își recapătă aerul boem de altă dată.

Spitalul Colțea, Ateneul Român, Calea Victoriei, Palatul de Justiție, Palatul CEC, Banca Națională, Biserica Stavropoleos, Centrul Vechi și Pasajul Macca-Villacross, parcurile bucureștene – Herăstrău, Floreasca, Titan, Carol I, Tineretului, Muzeul Satului sunt doar câteva dintre atracțiile bucureștene.

Palatul Parlamentului, impozanta clădire construită în epoca comunistă, cunoscută drept cea de-a treia cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume, cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume, atrage annual ca un magnet mii de turiști.

Palatul Primăverii, sau “Casa Ceaușescu” cum mai este cunoscut pentru că a fost pentru un sfert de secol (1965 – 1989) reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin, a fost transformat în muzeu din 2016 și poate fi vizitat.

Fântânile Urbane din Piața Unirii, declarate de World Record Academy drept „cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume” sunt o adevărată bucurie vizuală pentru vizitatori, o oază de răcoare în serile fierbinți de vară.

Petrecerile ”până la ziuă” din Centrul Vechi al Capitalei sunt faimoase, iar în atmosfera veselă de pe terasele, restaurantele și cluburile de aici se leagă prietenii între vizitatori din toate colțurile lumii.

 

Otopeni, orașul unde David Popovici și-a asigurat biletele pentru Paris 2024

Micul oraș Otopeni, cu o populație de aproximativ 15 000 de locuitori, aflat la mai puțin de 20 km de București, pe drumul național care face legătura între Capitală și stațiunile montane de pe Valea Prahovei, este binecunoscut pentru cea mai mare aerogară internațională din România.

 Accesibil din București atât cu ajutorul liniilor de autobuz 783, care circulă non-stop, și 780, care oferă servicii suburbane cât și cu trenul, Aeroportul Henri Coandă din Otopeni, este tranzitat anual de milioane de turiști. 
Grație liniei feroviare dintre Gara de Nord și Otopeni, inaugurată în decembrie 2020, principala poartă de intrare în țară se află la doar 20 de minute de inima Capitalei,  trenurile circulând la intervale de 40 minute.

De curând, Otopeni a devenit  faimos pentru Complexul Sportiv de Natație inaugurat în mai 2021. Una dintre cele mai moderne arene acvatice din România, Complexul dispune de şase bazine de înot, dintre care două olimpice, unul pentru înot şi unul pentru sărituri, un bazin de antrenament şi trei bazine pentru iniţiere şi recuperare și are o capacitate de aproximativ 2800 de locuri pentru spectatori.

În 2022, orașul a fost însuflețit de miile de suporteri care au participat la Campionatul European de natație rezervat juniorilor, competiție la care printre participanți s-a numărat și David Popovici, copilul minune al înotului mondial.
Cel mai rapid înotător al Planetei în 2022, David Popovici și-a asigurat biletele pentru Jocurile Olimpice Paris 2024 anul acesta, tot în bazinul din modernul complex de natație din Otopeni.

Între 10 și 17 iunie, Complexul își deschide din nou porțile unei mari competiții a lumii – Campionatele Mondiale masculine de polo pe apă U20