MASCOTĂ

Mascota Campionatului Mondial U20 de polo găzduit de orașul Otopeni este un LYNX – animal emblematic pentru România. Zveltă și puternică, eleganta felină căreia în România i se mai spune și râs, este întâlnită în special în pădurile din zonele muntoase ale Scandinaviei, Europei Centrale și de Est, în pădurile boreale ale Rusiei, în Centrul Asiei și pe platoul Tibetan.
             Dintre cele în jur de 10.000 de exemplare care trăiesc în Europa, circa 2000 se bucură de libertate în România, în pădurile din Carpați, unde se află pe lista animalelor strict protejate.

Îmbrăcată în halat de baie, cu o minge de polo sub braț și cu un zâmbet larg, mascota botezată RUFUS, după denumirea unei subspecii de lynx care trăiește în special pe continentul nord-american, îi întâmpină cu veselie, optimism și încredere pe
sportivii și tehnicienii din loturile reprezentative ale celor 20 de echipe în competiție, dar și pe toți participanții la confruntările mondiale de la Otopeni.


         Simpaticul RUFUS își propune să transmită întregii lumi un puternic mesaj de ocrotire a naturii și a mediului înconjurător. Jovial și pregătit de competiție, RUFUS îi
îndeamnă mai ales 
pe copii și tineri să petreacă mai puțin timp în fața ecranelor televizoarelor și calculatoarelor, să evadeze în natură, să se familiarizeze cu flora și fauna din jurul lor, să învețe să protejeze în mod special speciile pe cale de dispariție printre care se numără și lynxul.


          De astăzi, RUFUS va fi alături de toți participanții la Campionatul Mondial de polo de la Otopeni. Îi va aplauda pe învingători, îi va încuraja pe învinși, pentru că în sport toată lumea câștigă, îi va ajuta pe voluntari, îi va distra pe suporteri și invitați. La final, le va aminti tuturor, de pe tricouri, brelocuri, căni sau fotografii, de frumoasa aventură trăită la Mondialul din România, iar oaspeților le va stârni dorința de a reveni pe ospitalierele meleaguri din Carpați.